AI voor studenten

AI voor studenten

AI voor studenten: wat mij betreft is dit een leestip en vooral uitprobeertip. En zeker niet alleen interessant voor studenten, maar ook voor docenten en andere professionals in het onderwijs. Ik vertel je waarom.

Over AI voor studenten

De website AI voor studenten is gemaakt door een docent aan de hogeschool van Nijmegen. Hij zegt: Ik heb een website gemaakt waarin ik uitleg hoe studenten verschillende AI tools kunnen inzetten om hun productiviteit én de kwaliteit van hun werk te kunnen verhogen. Om mij heen zie ik veel studenten die niet of nauwelijks gebruik maken van dit soort tools of niet weten hoe ze er het meeste uit kunnen halen. Dat is echt zonde! Daarom is de website AIvoorstudenten.nl gemaakt. In de video hieronder legt hij het zelf uit:

AI voor docenten

In de comments op LinkedIn geeft iemand als suggestie om een aivoordocenten.nl te maken. Dat lijkt me ook zeker handig. Tegelijkertijd kun je als docent of andere onderwijsprofessional ook al veel hebben aan deze website. Omdat het:

  • een mooi overzicht geeft van alle mogelijkheden
  • goede tips geeft voor het gebruik van de juiste prompts
  • basisinformatie geeft over de werking en het gebruik van ChatGPT
  • ideeën geeft voor manieren waarop je AI kunt verwerken in leermiddelen en examens

En daarom ga ik er verder dus niet al teveel meer over schrijven. Om precies te zijn zelfs: helemaal niks meer. Zodat jij de website kunt gaan bekijken en daarna zelf kunt gaan ‘spelen’ en uitproberen. Veel plezier!

Reacties zijn gesloten.