Een e-learning die het nieuws haalt

Een e-learning die het nieuws haalt

Een e-learning die het nieuws haalt? Dat is bijna een droom die werkelijkheid wordt. Voor een e-learningontwikkelaar dan. En nee, ik had niks te maken met deze e-learning, maar ik vind het wel heel tof dat ‘ie zo onder de aandacht is gekomen. Dus ja, dat vind ik zeker een blog waard. Omdat het denk ik ook interessant is om te bekijken waarom dit gebeurde. Lees dus snel verder!

Duurzaamheid

Duurzaamheid is een thema dat veel mensen belangrijk vinden. Tegelijkertijd vinden ze het lastig om daarnaar te handelen. Dat geldt ook bij het kopen van kleding. Bijna twee derde van van de Nederlanders vanaf 18 jaar weet dat het beter is voor het milieu om minder kleding te kopen. Maar, slechts één op de drie mensen (33%) geeft aan al bewust minder kleding te kopen.

nieuws
Afbeelding gegenereerd door OpenAI

Campagne met online (gratis) training

Milieu Centraal startte een campagne om vrouwen die zich bewust zijn van de impact, ook daadwerkelijk minder kleding te laten kopen. De campagne leidt naar de online (gratis) training ‘Mijn Stijl iD’, waarin vrouwen ontdekken hoe ze bewust kunnen kiezen voor kleding die past bij hun identiteit en hoe ze met creativiteit de verleidingen van de marketing kunnen weerstaan. Ook leren de deelnemers om creatief te combineren met kleding die al in de kast hangt, miskopen te voorkomen en te kiezen voor duurzame materialen.

Lees ook: Marketing voor leren

Waarom het werkt

Waarom het werkt begint denk ik bij de insteek van de campagne. Duurzaamheid is vertaald naar een concreet vraagstuk, waar mensen zich ongemakkelijk bij voelen. De insteek van die campagne slaat aan. Dat maakt ook dat de bijbehorende e-learning relevant wordt gevonden. En dus het nieuws haalt.

Ik vind het een mooi voorbeeld waarin de krachten van marketing-communicatie en (online) leren gecombineerd worden. Met de campagne als drijvende kracht om mensen aan het leren te krijgen. Wil jij de e-learning ook bekijken? Dat kan hier.

Reacties zijn gesloten.