GRIP – Het geheim van slim werken

GRIP – Het geheim van slim werken

Op social media las ik enthousiaste reacties over het boek GRIP – Het geheim van slim werken van Rick Pastoor en dat maakte mij nieuwsgierig. Waarom? Omdat slimmer en productiever werken wel mijn interesse heeft en er altijd wel iets nieuws te leren is. Daarnaast was ik benieuwd naar de beloofde praktische aanpak. Genoeg redenen om het boek te downloaden dus.

GRIP - Het geheim van slim werken

Wat belooft de tekst op de achterflap?

GRIP – Het geheim van slim werken, leert je stap voor stap slimmer werken, groter denken én je plannen verwezenlijken. In dit boek deelt Rick Pastoor, de binnenbaas van het journalistieke platform Blendle, zijn persoonlijke werkmethode. Zijn verrassend praktische aanpak leert je hoe je rust en richting krijgt in je werkweek. Wat door je agenda, takenlijst en mailbox slimmer in te zetten, ontstaat er ruimte in je hoofd voor grotere plannen en levensdromen. GRIP toont hoe je die kunt realiseren. En je begint gewoon vandaag.

Maakt het boek zijn beloften waar?

Ja, ik denk dat GRIP zeker zijn beloften waarmaakt. Het is praktisch, haalbaar, direct toepasbaar en geeft ook tips voor de manier waarop je dat het beste kunt doen en legt uit waarom. Daarnaast word je erop gewezen dat de rest van je leven ook belangrijk is en dus ook hoort bij je plannen, doelen en dromen. Het boek motiveert ook om grootser te denken, in plaats van alleen je ‘ding’ te doen.

Lees ook: Mindgym, sportschool voor de geest

Werken aan doelen

Wat neem ik mee uit dit boek?

Structuur, doelgericht en prestatiegericht werken zijn al mijn ‘middlename’. Voor het lezen van dit boek dacht ik al best een en ander te weten en op een slimme manier toe te passen. Door dit boek heb ik echter ontdekt dat het nog slimmer kan.

Een eyeopener was ook dat het er bij doelen vooral om gaat dat je er zelf enthousiast van wordt. Als je dat niet wordt dan is het ofwel geen goed doel, of als je veel meer van dat soort doelen hebt staan, tijd om andere plannen te maken.

Maar het allerbelangrijkste wat ik uit dit boek meeneem zijn de grotere doelen en de superdoelen. Dat die best uitdagend mogen zijn, hoe je ze behapbaar en praktisch maakt en hoe je jezelf daarbij op het goede spoor houdt. Voor mij zijn de grotere en superdoelen iets dat ik in de dagelijkse gang van zaken wel eens vergeet, tot het jaarplangesprek weer in mijn agenda opduikt ;-). En dat is zonde, want ik denk dat ik daardoor niet alles uit mezelf haal.

Aan de slag met GRIP – Het geheim van slim werken

Ik ben gemotiveerd genoeg om vanaf morgen aan de slag te gaan met deze methode. Het kan mij denk ik een hoop brengen. Daarbij is mijn plan om hierover ook te gaan bloggen. Dat past heel mooi bij de ‘reviews’ die belangrijk zijn en is denk ik ook interessant om te lezen. Al is het maar om te weten wat er terechtgekomen is van al mijn mooie plannen. Wordt vervolgd dus!

Reacties zijn gesloten.