Leerstrategie versus leerplatform

Leerstrategie versus leerplatform

Leerstrategie versus leerplatform. Ik denk dat deze titel je nog niet zoveel zegt. En je hebt pas het beeld dat ik ook heb als ik laat zien waar de inspiratie voor deze blogpost vandaan komt. Lekkermaker / cliffhanger: het heeft iets te maken met een gespierde man uit de zee. Dus lees vooral verder…

Meme

leerstrategie versus leerplatform

Op LinkedIn kwam deze meme langs. Ik vond hem grappig en herkenbaar. Al is de werkelijkheid gelukkig niet zo zwart-wit. Tegelijkertijd kun je er allerlei verschillende zaken uithalen:

  • Is de strategie te ambitieus of schiet het leerplatform te kort?
  • Als je een leerplatform nodig hebt om je leerstrategie (compleet) te realiseren, lijkt me een alarmbel. Is het dan niet beter om kritisch naar je leerstrategie te kijken?
  • Het komt regelmatig voor dat er een leerplatform is, zonder dat daar een echte leerstrategie aan ten grondslag ligt. Die gespierde man is er dan dus helemaal niet.
  • Zou je de afbeelding niet kunnen omdraaien? Zodat die gespierde man het leerplatform weergeeft. Omdat leerplatforms vaak van alles kunnen, terwijl de strategie lang zo ver niet gaat (of er niet is).
  • De mogelijkheid geven om te leren is niet hetzelfde als een leercultuur creëren. De aanwezigheid van een leerplatform zorgt er niet automatisch voor dat mensen gaan leren. En sommige mensen hopen dat dit op wonderbaarlijke wijze vanzelf wél gebeurt.

Zo even een snel lijstje met mijn eerste gedachten bij een post die vooral als #funonfriday was bedacht. En daarmee zie je meteen weer dat humor je ook aan het denken kan zetten. Hopelijk geldt dat voor jou als lezer ook!

Reacties zijn gesloten.