Microlearning tool: 7taps AI

Microlearning tool: 7taps AI

Met alle aandacht voor ChatGTP is het wel duidelijk: AI is een hot topic. Des te leuker dat ik een mailtje kreeg van 7taps met de vraag of ik hun AI tool wilde uitproberen. En natuurlijk wil ik dat. Want: tof om te kijken of je met een random vraag of instructie tot een fatsoenlijke microlearning komt.

Over de microlearning tool 7taps

In de tool 7taps kun je snel microlearnings maken, die eruitzien als een soort instagram stories. Vanzelfsprekend geoptimaliseerd voor mobiel. En zelfs de gratis versie heeft al een heleboel mogelijkheden. Zo kun je verschillende hoofdstukken aanmaken, waarin je dan vervolgens werkvormen kunt gebruiken. Met de thema’s die je kunt kiezen, zorg je ervoor dat het er goed uitziet. Er is een goede ‘how-to’, natuurlijk ook in de vorm van een microlearning. Daarnaast vind ik de inspirerende voorbeelden, die je kunt kopiëren en aanpassen ook heel handig.

Lees ook: 5 voorbeelden van microlearning

7taps AI

7taps AI

7taps introduceert hun AI-versie als volgt: 7taps AI generates content in seconds so you can easily draft a micro-course. All you have to do is type in a topic — and 7taps AI will work it’s magic in seconds. Use 7taps AI as a productivity booster, to overcome the ‘blank canvas’ paralysis, or to help you learn something.

De prangende vraag is dan natuurlijk of ’the magic works’. En ja, die werkt best. Ik heb twee test microlearnings gemaakt: één over een afgebakend onderwijskundig onderwerp en één over een minder duidelijk onderwerp. In allebei zag je terug dat er een gestructureerd verhaal was gemaakt, naar aanleiding van mijn heel korte input. En die structuur klopte ook voor mijn minder duidelijke onderwerp. Het blijft toch altijd bijzonder dat AI dat soort dingen kan. Je ziet wel dat er steeds dezelfde opbouw gebruikt wordt. Eerst een x-aantal slides met tekst, gevolgd door één MC-vraag. Dat kan prima zijn, maar daarmee mis je ook wat creativiteit denk ik. Al kun je die natuurlijk ook prima zelf toevoegen door de AI-versie als basis te gebruiken en daar zelf dingen aan toe te voegen en/of te verwijderen. Al met al denk ik dat dit een interessante én bruikbare ontwikkeling is.

* 7taps AI is tijdelijk toegevoegd aan mijn account door 7taps. Dankjewel daarvoor!

Reacties zijn gesloten.