Mijn week als onderwijskundige #1

Mijn week als onderwijskundige #1

Mijn week als onderwijskundige #1. Als ikzelf blogs lees, vind ik dit soort rubrieken altijd leuk om te lezen. Omdat het een stukje laat zien van het leven van iemand anders. Mijn nieuwsgierigheid gaat daar goed op. Maar ik heb zelf niet de behoefte om hier allemaal privé-dingen te delen. Voor mijn werkende leven is dat anders. En ik denk dat het voor toekomstige onderwijskundigen of L&D’ers juist wel heel leuk kan zijn om te lezen wat zo iemand als ik nu de hele week doet. Omdat ik werk doe waar ik zelf heel blij van word, en hoop daarmee anderen te kunnen inspireren.

Maandag

Het is deze week ‘maandag – ontwikkelgroependag’. Ik doe een opdracht waarvoor ik de projectcoördinatie van een aantal examens uitvoer. Daarvoor halen we eerst feedback op en die bespreken we in ontwikkelgroepen om te besluiten wat ermee te doen. Vandaag gaat dat bijvoorbeeld over of we simulatieopdrachten gaan maken bij een bepaalde proeve. En ook over hoe we de beoordeling van bepaalde examenopdrachten makkelijker kunnen maken.

Omdat het de laatste bijeenkomst is van dit schooljaar doe ik ook een evaluatierondje. Want ik wil niet vanzelfsprekend aannemen dat alles in deze groepen goed verloopt (al denk ik graag van wel) en het is altijd goed om te blijven verbeteren.

Zo’n dag als deze vind ik trouwens altijd wel intensief, maar het geeft ook energie. Het is voor mij echt de verbinding met de praktijk (in zo’n ontwikkelgroep zitten docenten, maar ook mensen uit het bedrijfsleven) en het maakt dat de examens ‘van het papier af komen’.

Dinsdag

Vandaag ben ik op kantoor bij mijn andere klant. Een leuke dag, want er staat een interne kick-off voor een nieuw project op het programma. Samen met het team start ik het project op. Dat is zowel organisatorisch en procesmatig als onderwijskundig en inhoudelijk. Ik houd van die combinatie. Niks zo leuk als een project dat goed loopt, waarbij het team de dingen doet waar ze goed in zijn en daarin zelf ook groeit. En als ik eerlijk ben, vind ik dat laatste deel het allerleukst. Voor dit project gaan we iets heel tofs maken, dat anders is dan wat het team eerder heeft gedaan. En ik heb er alle vertrouwen in dat dit goed komt.

Mijn week als onderwijskundige #1
Afbeelding van Pexels via Pixabay

Woensdag

Weer een dag thuis aan het werk vandaag. Een beetje van meeting, naar meeting, naar meeting. Eerst iets voor een internationaal project, dan een ontwikkelaarsoverleg, en dan nog wat andere dingen. Met ook nog een klein beetje uitwerktijd en tijd om acties uit overleggen uit te zetten. En voordeel van thuis zijn is dat ik tussendoor kan opladen met een rondje door de tuin of een klein wandelingetje. Bij lekker weer vind ik dat altijd extra fijn. Maar bij minder mooi weer doe ik het ook hoor.

Donderdag

Ik start thuis op en ga daarna naar een klant. Er staat ook weer een interne kick-off op het programma. Dit keer voor een ander project. We hebben ook een projectleidersoverleg staan. Dit soort dingen doe ik toch het liefste live. Op donderdag zijn er ook relatief veel anderen op kantoor. En dat maakt dat het ook een goede dag is voor wat kleine(re) afstemmomentjes. Ik ga een beetje op tijd weg, want ik heb ’s avonds een etentje met oud-collega’s.

Vrijdag

De laatste werkdag van de week en ook weer een thuiswerkdag. De dag begint met een kennismakingsgesprek met een nieuw lid van één van de ontwikkelgroepen. Dat is een heel leuk gesprek en ik denk dat zij een goede toevoeging is. Het geeft veel energie.

Daarna aan de slag met een eerste versie van simulatieopdrachten. Het idee was om die ‘wel even te maken’, maar in de praktijk zijn er nog iets teveel vragen en haken en ogen. Ik besluit dan ook om ze nog niet rond te sturen, maar ze aan de agenda van een volgend ontwikkelgroep-overleg toe te voegen. En dan is het tijd voor een korte break. Ik breng de auto terug naar mijn ouders (wij delen een auto; beter voor het milieu en de wereld) en drink daar een kop koffie.

Weer thuis log ik in bij mijn andere klant. Ik maak een module af, schrijf een stukje voor de nieuwsbrief en kijk naar gemaakte uren op een project. Daarmee zijn de echte ’to-do’s’ allemaal gedaan, en is het tijd om te werken aan mijn eigen bedrijf. Het is de eerste dag van de nieuwe maand, dus: facturen sturen. En daarnaast de omzetbelasting en wat boekhouding/administratie. Dat hoort allemaal bij het zzp-life, maar ik vind dat zeker niet vervelend.

Reacties zijn gesloten.