Online tool: AutoDraw

Online tool: AutoDraw

Stond jij (net als ik) niet vooraan toen het tekentalent werd uitgedeeld? Maar ontkom je er af en toe niet aan om (een poging te doen om) wat te tekenen? Dan heeft Google nu de ideale tool voor jou: AutoDraw. Vooral leuk omdat deze tool dat wat je zelf tekent, verbetert in iets toonbaars en herkenbaars. Ik probeerde het uit en ben enthousiast. Zelfs ik kan met deze tool tekenen. Of nou ja, het laten lijken alsof het zo is.

Over Autodraw

Wat Google AutoDraw eigenlijk doet is jouw ruwe schetsen veranderen in mooie icoontjes. Je begint met het tekenen van iets (lelijks) en de tool vraagt je vervolgens wat je eigenlijk bedoelde te tekenen. En dat snapt ‘ie echt verrassend goed. En zo wordt mijn soort-van-ster omgetoverd in een mooi icoon van een ster. Dat icoon kan ik vervolgens bewerken (bijvoorbeeld de lijnen een andere kleur geven), downloaden en gebruiken. Het fijne daarbij is ook dat je geen account hoeft aan te maken om dat allemaal te doen.

autodraw
Afbeelding van Jozef Mikulcik via Pixabay

Ideaal of niet?

Wat mij betreft is AutoDraw ideaal om te gebruiken als je een redelijk standaard (dat dan weer wel, al heb je echt veel mogelijkheden) icoon nodig hebt, dat je zelf niet goed kunt tekenen. Of niet naar je smaak kunt vinden. Het kan je ook inspireren tot net even wat anders. Omdat je niet alleen een suggestie krijgt van dat wat er het beste op lijkt, maar ook een reeks met alternatieven. En zijn er dan nog nadelen? Die zijn er denk ik vooral als je wél in staat bent om zelf wat te tekenen. Want iets zelfgemaakts heeft toch altijd iets meer ‘eigens’ en kun je preciezer maken zoals je dat zelf wilt. Maar geloof mij: op dat ‘eigens’ van mij, zit niemand te wachten. En mijn leercurve heeft heel duidelijk zijn grenzen.

Reacties zijn gesloten.