Over lezen over leren

Kun je zeggen dat leren en ontwikkelen je in het bloed zit? Geen idee, ik weet wel dat ik er heel blij van word om ermee bezig te zijn. Het is analytisch, creatief, er zijn steeds nieuwe ontwikkelingen en je ziet resultaat van wat je doet.

Deze blog gaat over leren en ontwikkelen, over onderwijskunde en opleidingskunde. Ik werk als Learning & Development specialist; leren en ontwikkelen binnen bedrijven dus. Maar hiervoor heb ik meer dan 14 jaar als onderwijskundige gewerkt. Daar hield ik me bezig met leren en ontwikkelen binnen praktijk-, mbo- en vakgericht onderwijs. Twee takken van sport, die overeenkomsten, maar ook duidelijke verschillen hebben. Leerprocessen in bedrijven kun je voor een groot deel met onderwijskundige oplossingen aanpakken, maar daarmee kom je er niet helemaal. Dat komt omdat een bedrijfskundige context anders is dan een pedagogisch-onderwijskundige context.

Het schrijven hierover doe ik vooral omdat ik het leuk vind. Ik houd van schrijven, maar niet van schrijven zonder doel. Dit blog geeft mij een reden om te schrijven. Daarnaast is het ook eigenbelang. Het is voor mij een manier om nieuwe ontwikkelingen bij te houden. Ik vind schrijven een fijne manier om mijn gedachten te ordenen. Daarbij hoop ik dat wat ik opschrijf niet alleen voor mezelf interessant is, maar ook voor anderen in dit mooie vakgebied. Ik wens je veel leesplezier!

Ga naar mijn LinkedIn-profiel