Privacy en AVG

Privacy en AVG

Ondernemingen maar ook een blogger zonder commerciële doeleinden zoals ik, hebben de plicht om met ingang van 25 mei 2018:

  • bezoekers en gebruikers toestemming te vragen voor het opslaan van gegevens, zoals bijvoorbeeld een naam en mailadres als je een reactie achterlaat
  • gebruikers inzichtelijk te maken wat er met de opgeslagen gegevens gebeurt en de mogelijkheid bieden deze gegevens te laten verwijderen
  • gebruikers te informeren over datalekken

Wat betekent dat?

In het beheerdersgedeelte zie ik ook de websitestatistieken. Deze worden geleverd door WordPress. Hier zie ik:

  • de bezoekersaantallen
  • of mensen via een andere site of via social media mijn blog hebben gevonden
  • via welke zoektermen mensen mijn blog vinden

Ik doe niets met deze gegevens.

Daarnaast gebruik ik Google Analytics. Deze verzamelt ongeveer dezelfde gegevens en daarnaast nog wat extra’s. Denk bijvoorbeeld aan de specifieke pagina’s die je bezoekt. De gegevens die Analytics op de website verzamelt zijn anoniem, dus niet verbonden aan jouw naam, of e-mailadres. Deze
gegevens worden voor onbepaalde tijd bewaard binnen Google Analytics.

Dit blog wordt gehost door Antagonist en is gebouwd met WordPress. WordPress verzamelt via cookies gegevens over alle bezoekers van de site. Ik heb geen toegang tot deze gegevens. Als je dit blog bezoekt, ga ik ervan uit dat je akkoord bent met de cookies.

Mocht er een datalek zijn, dan informeer ik jullie. Als ik dan tenminste zelf nog op mijn blog kan komen ;-).

En last but not least: dit is geen commerciële blog. Ik verdien er niets aan en dat is ook niet de bedoeling. Het verzamelen van persoonlijke gegevens is dus nergens voor nodig en doe ik dus niet.