Typetone AI: alles-in-één AI-tekstschrijver

Typetone AI: alles-in-één AI-tekstschrijver

Soms laat ook ik mij beïnvloeden. Op LinkedIn kwam ik een post tegen van iemand die heel enthousiast was over (en een samenwerking was aangegaan met) Typetone. En dat klonk goed genoeg om het zelf ook te willen proberen.

Over Typetone

Typetone presenteert zichzelf als: ‘werk slimmer met veilige AI die schrijft zoals jij’. Ze zeggen: Ontdek hoe makkelijk het is om AI-teksten te creëren in de tone of voice van jouw merk. Zonder dat je je eigen prompts hoeft te bedenken. De kenmerken:

  • Het is een veilige omgeving. Data wordt niet opgeslagen voor trainingsdoeleinden. En alles wordt verwerkt op Europese servers. Daarmee is het AVG-proof.
  • Je kunt er AI-content mee schrijven in de tone-of-voice die je zelf kiest.
  • Het werkt met sjablonen. Hierdoor hoef je je als docent niet te verdiepen in het hele promptproces. Denk aan sjablonen voor het concretiseren van je onderwijsvisie, formuleren van leeruitkomsten of voor het bedenken van leeractiviteiten of toetsvormen.
  • In de gratis versie kun je iedere maand voor 10.000 woorden aan content creëren. Zelf kom ik daar heel ver mee.

Wat kun je ermee?

Met Typetone kun je tekstuele dingen als brainstormen, de outline van een artikel schrijven, een compleet artikel schrijven, samenvatten et cetera. Daarbij is ook het ‘paraphrasing’-onderdeel de moeite waard. Hiermee kun je taal verbeteren, maar ook een tekst laten herschrijven op B1-niveau. Ik heb dat gedaan voor een beroepsbeschrijving uit een kwalificatiedossier. En daar komt dan zoiets uit als je hieronder ziet:

Typetone

Education

Voor mij als onderwijskundige is vooral het ‘education’ onderdeel interessant. Je kunt bijvoorbeeld de structuur van een les of college uitwerken, voorbeelden bij een onderwerp of concept genereren, de instructie voor een opdracht laten uitschrijven of toetsvormen laten genereren. Dat doet Typetone allemaal best goed. Natuurlijk doe je zelf altijd aanpassingen, maar dat geldt voor een AI-toepassing altijd. En het scheelt veel dat je hier niet hoeft na te denken over wat je ultieme prompt moet zijn en deze steeds aan het finetunen bent.

Lees ook: Kan ChatGPT examens maken?

De moeite waard om te proberen?

Ik vind Typetone zeker de moeite waard om te proberen. Zelf heb ik nu een snelle check gedaan en wat eerste probeersels op de functies, maar ben zeker van plan om hier meer mee te gaan doen. Ik denk namelijk dat er best situaties zijn waarin deze tool heel veel handiger is dan ChatGPT of Google Bard. Daarnaast ontwikkelt Typetone zich snel (dat kan eigenlijk ook niet anders als je iets doet met AI), dus wat ik er nu over schrijf kan binnenkort alweer achterhaald zijn…. Maar die snelle ontwikkeling maakt ook dat er steeds andere, nieuwe dingen mogelijk zijn. Leuk om te blijven volgen dus.

Reacties zijn gesloten.