World Learning Content Clean-up Day

World Learning Content Clean-up Day

Ooit toen ik nog in loondienst werkte, kon ik erop wachten. Ergens zo rond de zomervakantie was er altijd wel iemand die tips gaf om de rustigere zomermaanden door te komen. Eén van die tips was altijd om je mailbox en mappen op te ruimen. Hoewel ik mij daar toen eigenlijk (stiekem, maar nu niet meer stiekem) aan ergerde, want zelf had ik het altijd druk, is het ergens wel verstandig. Het houdt dingen overzichtelijk en je mailbox is niet bedoeld als archief natuurlijk. En in diezelfde lijn vind ik ‘World Learning Content Clean-up Day’ een mooie.

Grote schoonmaak

Want je kent het vast wel: je maakt je e-learnings. Dat doe je met veel aandacht, zorg en liefde. Maar daarna wordt die aandacht, zorg en liefde toch al snel wat minder. Want: klaar is klaar toch? En jij bent al lang en breed door naar het volgende project. Terwijl het ook belangrijk is dat je zorgt dat je e-learnings op orde blijven, dat je content bibliotheek klopt en dat er geen verouderde zaken in staan. Daarmee houd je het aanbod dat representatief is en dat je klanten met plezier volgen.

clean-up
Afbeelding gegenereerd door OpenAI’s ChatGPT

Zet 21 maart in je agenda

Bij aNewSpring zag ik dat zij 21 maart tot ‘World Learning Content Clean-up Day’ hebben uitgeroepen. Besteed die dag aan het opruimen van alle oude en achterhaalde content in je LMS. Laat je medewerkers niet worstelen met het vinden van hun weg tussen irrelevante e-learnings of dubbele documenten. Ik vind het een top initiatief! Doe jij ook mee?

En die clean-up kan natuurlijk ook voor examenproducten, informatie die je aanbiedt op je website et cetera, et cetera. Je kunt die clean-up veel breder interpreteren dan alleen e-learning. Dus: bedenk waar je gebruikers blij mee kan maken, zet die 21 maart in je agenda en ga aan de slag. Let’s clean-up together!

Reacties zijn gesloten.