Zomervakantieleesvoer 2022

Zomervakantieleesvoer 2022

Als jij straks lekker aan de rand van het zwembad zit, ben je op een gegeven moment zo uitgerust, dat er ergens weer ruimte komt voor iets wat een beetje op werk lijkt. Je kent vast wel die momenten dat er soms ergens weer een losse gedachte over werk ‘opplopt’. En dat is dan meteen hét geschikte moment om iets te gaan lezen over leren. En dan pak je dit lijstje met zomervakantieleesvoer er lekker bij. Zodat je met nieuwe inspiratie en nieuwe kennis, weer nieuwe plannen kunt maken. Na je vakantie, dat dan weer wel. Ik deel drie tips voor zomervakantieleesvoer, die nog op mijn ‘ik-wil-deze-nog-lezen-lijstje’ staan.

Invloed – de zes geheimen van het overtuigen

Nee, dit is geen onderwijskunde-boek, maar wel heel interessant voor onderwijskundigen. Hoe vaak heb je immers niet dat je bij wat je doet mensen wilt overtuigen en beïnvloeden? Juist: daar heb je heel vaak mee te maken. En dan is het interessant om even buiten de onderwijskundige kaders te kijken. Dit boek legt uit hoe de zes principes van beïnvloeding werken, waarom ze werken en hoe je ze zelf kunt toepassen.

Zomervakantieleesvoer

Learning experience design – how to create learning that works

Dit is een boek van Donald Clark. Ik zag het op LinkedIn een aantal keer voorbijkomen. Het gaat over hoe je effectieve leerervaringen creëert en zorgt voor leren ’that sticks’ en dat mensen in beweging brengt. Het belooft daarbij dat het zowel goed onderbouwd is, als veel voorbeelden van praktische toepassingen bevat. Ik ben benieuwd!

Lees ook: Zomervakantieleesvoer 2021

Superfreelancer

Ook dit is geen onderwijskunde-boek, maar wellicht ook interessant voor andere onderwijskundige zzp’ers. Zoals jullie weten ben ik dit jaar voor mezelf begonnen, en dat bevalt heel goed. Tegelijkertijd is het ondernemen nog een ontdekkingsreis op zich. Dus zoek ik van alles uit, lees ik blogs enzovoort. Ik hoop dat dit boek weer een goede toevoeging is aan mijn kennis en ik er weer nieuwe praktische tips uit opdoe.

Reacties zijn gesloten.