Zomervakantieleesvoer 2023

Zomervakantieleesvoer 2023

Als jij straks lekker aan de rand van het zwembad zit, ben je op een gegeven moment zo uitgerust, dat er ergens weer ruimte komt voor iets wat een beetje op werk lijkt. Je kent vast wel die momenten dat er soms ergens weer een losse gedachte over werk ‘opplopt’. En dat is dan meteen hét geschikte moment om iets te gaan lezen over leren. En dan pak je dit lijstje met zomervakantieleesvoer 2023 er lekker bij. Zodat je met nieuwe inspiratie en nieuwe kennis, weer nieuwe plannen kunt maken. Na je vakantie, dat dan weer wel. Ik deel drie tips voor zomervakantieleesvoer, die nog op mijn ‘ik-wil-deze-nog-lezen-lijstje’ staan.

Lees meer: Zomervakantieleesvoer 2023

Focus bites

De omschrijving zegt: ‘In Focus bites behandelen bestsellerauteurs Mark Tigchelaar en Oscar de Bos een verzameling aan life hacks om te laten zien wat wel en niet werkt om je focus te bewaren. Hapklare hoofdstukken waarin steeds een wetenschappelijk onderzoek wordt vertaald naar de praktijk en waarbij de antwoorden op sommige vragen je nog zullen verbazen.’ En nu denk ik zelf al wel redelijk wat te weten, maar er kan altijd nog meer bij… Wie weet wat een handigheidjes ik hier weer kan opdoen om mijn werkdag fijner te laten verlopen.

zomervakantieleesvoer 2023

Deel nooit het verschil

Eerlijk gezegd heb ik meer dan eens het verschil gedeeld. Ben dan ook benieuwd waarom je dat juist niet moet doen en welke andere tips er nog meer zijn. Dit lijkt me een heel interessant boek over onderhandelingsprincipes en -strategieën. Er zit vast iets tussen wat van pas komt voor mijn eigen bedrijf ‘Adviseren over Leren’.

Lees ook: Zomervakantieleesvoer 2022

Smalltalk survival

Ik ben zelf niet zo van kletspraatjes over ‘niks’. Tegelijkertijd weet ik wel dat het belangrijk is, dus ik doe het wel. Maar om nou te zeggen dat ik er heel goed in ben? Nee, niet echt. Wie mij persoonlijk kent, weet dat ik liever over dingen praat die in mijn ogen ‘ergens over gaan’. De boekbeschrijving zegt: ‘In Smalltalk survival leer je hoe je smalltalk soepeler begint, hoe je het interessant maakt én hoe je er elegant een einde aan breit.’ En ook dat laatste ‘er elegant een einde aan breien’ lijkt me soms een uitkomst.

Reacties zijn gesloten.